Atšaukti vizitą pas gydytoją

Išankstinė pacientų registracija galima internetu svetainėje www.sergu.lt

Maisto tarnyba

1933 m. naujai pastatytoje Raudonojo Kryžiaus ligoninėje patalpos virtuvei buvo skirtos rūsyje. Tuo metu virtuvėje dirbo virėjas ir 5 pagalbinės darbuotojos - jie maistą ruošė tuo metu besigydantiems maždaug 100-ui pacientų.

Vykstant ligoninės plėtrai, buvo didinamos ir Maisto tarnybos patalpos. 1982 m. virtuvė iš rūsio buvo perkelta į naujai pastatytą korpusą. Tuo metu joje buvo galima užtikrinti maitinimą 500 pacientų.

2003 m. Maisto tarnybos patalpose buvo atliktas kapitalinis remontas, atnaujinti įrenginiai. 2015 - 2017m. pakartotinai buvo įsigyta modernių šiuolaikiškų maisto gamybos įrengimų. Šiuo metu darbuotojai naudojasi keturiomis moderniomis konvekcinėmis krosnimis, elektrinėmis keptuvėmis, naujo dizaino elektrinėmis viryklėmis, puodų plovimo mašina. 2017 m. įsigyti 2 naujausio modelio elektriniai virimo katilai su maišymo, trynimo funkcijomis bei košių ruošimo programomis. Maisto tarnyboje dirba 11 virėjų, 8 pagalbinės darbuotojos, barmenė - kasininkė, maisto produktų sandėlininkė, 2 dietistės ir tarnybos vadovė. Šis kolektyvas užtikrina gamybos efektyvumą 550 ligoninės pacientų, iš kurių iki 250 pacientams paruoštų patiekalų porcijų temperatūrą išlaikančiuose induose specialiu transportu 3 kartus per dieną išvežma į įstaigos filialus, esančius Klaipėdos mieste.

Maisto tarnyboje per dieną yra gaminami įvairūs patiekalai pagal 8 pagrindines ir dar 22 įvairias dietas (vegetarišką, praturtintą skaidulomis, be alergenų (gliuteno, laktozės ir kt.), įvairios pooperacinės dietos ir pan.

Kiekvienais metais atnaujinami pacientų naudojami indai, tobulinamas patiekalų pateikimas. 2017 m. viename iš skyrių buvo įsigytas dviejų dalių maisto vežimėlis su temperatūros palaikymu (0-+6 °C šaltiems patiekalams ir +68- +70 °C karštiems patiekalams) paruoštų patiekalų transportavimui ir laikymui iki išdavimo. 2018 m. ligoninei priklausančiam Tuberkuliozės filialui ir keliems pagrindinės ligoninės skyriams buvo nupirkti ne mažesnę, kaip +75 °C temperatūrą išlaikantys vežimėliai, skirti maisto dalinimui skyriuose. Turint šią įrangą užtikriname, kad pacientai gauna tinkamos temperatūros (pagal higienos normas) patiekalus.

Nauja – pamiršta sena arba tuberkuliozės grimasos

Nauja – pamiršta sena arba tuberkuliozės grimasos

2019-10-15

Viduramžiais Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje prasta mityba, higienos ir sanitarijos sąlygos, minimalios medicinos žinios buvo puiki terpė tuberkuliozei plisti.

 

 

 

...